Champagne-huset Lanson
Familieejet siden 1760
House of Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte, en indflydelsesrig mand i Reims sociale kredse. Sammen med hans kone, som bragte en betydelig vingård og marker fra Cumières og Ay med i ægteskabet, besluttede han sig for at etablere sit eget Champagnehus, som dengang var et af de allerførste af slagsen.
I 1798 tog den yngste søn, Nicolas-Louis Delamotte, over fra sin far. Efter at blive optaget som ridder af Malta-ordenen i en meget ung alder, besluttede han at bruge det maltesiske kors som husets emblem ’Lanson cross’, som i dag er ikonet for virksomheden.
I 1855 overtog Victor-Marie Lanson driften og arbejdede med at udvikle forretningen uden for Frankrig og især i Storbritannien. Huset udviklede sig støt og vandt et stigende antal beundrere blandt kendere, inklusive kronede profiler. House of Lanson har været den officielle leverandør til den britiske domstol siden 1900, da Henri Marie Lanson blev tildelt titlen “Purveyor of Champagne to Her Majesty” af dronning Victoria. Senere blev Lanson også den primære Champagne i Fyrstendømmet Monaco.
I 1967 besluttede Etienne Lanson at bevare årgange i kældrene for at udvikle et unikt champagne-bibliotek, som huset stadig drager fordel af i dag, og kan ses ved besøg til deres kældre.
I 2015 tiltrådte Hervé Dantan som husets Wine maker, efter 2 års parløb med Jean-Paul Gandon (wine maker gennem 30 år) for at sikre, at husets produktionsmetoder og unikke stil bliver ført videre i familiens ånd.
Tro mod sin arv og er nøglen til Lanson-stilen, er husets historiske forpligtelse til at bruge en traditionel vinfremstillingsmetode uden malolaktisk gæring. Lanson understreger frugten og aromaenes rigdom i søgen efter en særlig renhed i champagnen.
Lanson indgår i LANSON-BCC, en gruppe bestående af 8 Maisons, der producerer Champagne, skabt og ledet af Champagne-familier, her i blandt deVenoge, m.fl