Hvem er Madame champagne?

Dette ’navn’ landende på mig, på min første tur til Champagne-regionen.

På dansk er titlen lidt pudsig (indrømmet!), men i Champagne forvandles vi vel alle til en slags madam / monsieur champagne, når vi går entusiastiske rundt i vinmarkerne og vinkældrene, for at lære om boblerne – som turister eller som professionelle. Navnet har hængt ved siden, hos dem som kender mig godt.

Jeg har skabt dette univers, fordi jeg opdagede, hvor meget der gemmer sig bag boblerne. Og fordi jeg fandt ud af, at det ikke er særlig svært, at opnå en relativ god forståelse af ’vinen’ uden særlig store anstrengelser.

Jeg blev overrasket over, hvor meget jeg begyndte at lægge mærke til, og hvor stor en forskel det gjorde for mig, at nyde champagnen med et lille indblik i historien og skabelsen af boblerne.

Denne opdagelse vil jeg gerne bringe videre til dig, som måske i dag kalder alt mousserende vin for champagne, og til dig, som allerede ved meget om vin og champagne. Jeg er sikker på, at alle vil kunne finde noget brugbart i ChampagneUniverset – viden, inspiration, oplevelse og køb af de rette champagner.

Jeg har netop afsluttet en specialiseret Champagne-uddannelse (WSET, en af verdens førende udbydere af vinuddannelse), for at blive endnu bedre til at navigere dig rundt i ChampagneUniverset. 

Jeg vil forsøge at forblive unørdet, men skabe nogle trygge rammer for dig som bruger.