RUNGSTED CHAMPAGNE

Cuvée Rungsted, eller RUNGSTED CHAMPAGNEN som den også kaldes, blev til efter utallige champagnesmagninger i Rungsted og omegn. På champagnemenu’en, side om side med andre lækre champagnevarianter, stod den ofte frem, som dén champagne gæsterne ville have mere af.  Champagnen er specialproduceret med en lavere sødmegrad (dosage) end den originale cuveé. Vingården begyndte at lægge mærke til den voksende efterspørgsel, og måtte snart konkludere, at Rungsted havde fundet sin helt egen variant, og derved fik champagnen også sit eget navn: cuvée Rungsted!  Etiketten bærer koordinaterne for Rungsted havn.

‘Rungsted Champagnen’ er festens champagne, og en fremragende cuvée med aroma af hvid blomst, stenfrugt, nødder og brioche, der forenes i glasset i en perfekt balance. Denne raffinerede champagne, byder på en ærlig og forfriskende smagsoplevelse.

Champagnen er bæredygtig, og produceret på druer, udelukkende dyrket på Champagnehuset Forget-Chemin’s egne marker i Champagne-regionen.  Forget-Chemin er en dygtig og anerkendt champagneproducent, som bla. producerer den anerkendte vintage champagne ‘SPECIAL CLUB’.

Nyd Rungsted Champagnen som aperitif samt til skaldyr, fisk (gerne sushi), østers, til snacks og de lette retter.  Champagnen fåes i alm 75 cl flaske, i halv-flaske og i Magnum.  

SNOBBERNE FRITZ & POUL HAR OPDAGET DEN…

Husker du Fritz og Poul? De sidder på deres Yacht i Rungsted havn og deler deres livsperspektiv. De plejede at drikke Campari, men nu har de altså fået smag for Rungsted Champagnen. Champagnen er blevet den nye yndlingsdrik og er i dag en fast del af deres shows og private events. Ja tænk, de bliver stadig booket og folk er vilde – både med dem og Rungsted Champagnen. 

KAREN BLIXEN ELSKEDE ‘SKUM’

Champagne var Karen Blixens yndlingsdrink. Hun holdt rigtig meget af ‘skum’, som hun altid kaldte det – og det allerede fra tidligt i livet. Det fortælles, at hun havde champagne med på næsehornsjagt, da hun boede i Østafrika. Hun har også udtalt, ’at Veuve Clicquot-champagne var bedre end sex’. Hvad mon hun ville have sagt om cuvée Rungsted? 

Læs artiklen om ‘Karen Blixen og Skum’ på hjemmesiden Hørsholm-Rungsted.dk

HER KAN DU SMAGE OG / ELLER KØBE RUNGSTED CHAMPAGNEN

  • Sticks’n Sushi, Rungsted Havn
  • Hotel Rungstedgaard, Receptionen
  • Karen Blixen Museet, Madam Carlsens Café  
  • Karen Blixen, Museumsbutikken (halvflaske)
  • Meny Dalgaard
  • Meny, Rungsted bytorv
  • Copenhagen POLO Club
  • I web shoppen
  • ChampagneUniverset’s lager – se åbningstider her