Champagne Forget-Chemin

Champagne Videnskab & Special Club medlem

Huset Forget-Chemin er beliggende i hjertet af Premier Cru landsbyen, Ludes i Reims de Montagne, og er i dag drevet af Thierry Forget, som er familiens 4. generation. Brandet Forget-Chemin opstod som så mange andre champagnehuse, ved giftemål mellem to famillier Edmund Forget og Denise Chemin.

Thierry er uddannet Ønolog fra Universitetet i Reims i 1988 og efter endt uddannelse arbejdede Thierry som ønolog i andre vindistrikter i Frankrig inden han overtog driften af Forget-Chemin i 1991. Forget-Chemin har siden 1973 været et fremtrædende medlem af Club Trésors de Champagne, en sammenslutning af Champagne bønder med fokus på høj kvalitet, en tradition som Thierry har videreført som en af de 4 ledende kræfter i Club Tresors, som udgiver champagnen ‘Special club’.

Forget-Chemin er i høj grad stadig et familieforetagende, der fremstiller champagne udelukkende af egne druer, kendetegnet ved høj kvalitet og let tilgængelighed, dog med fin kompleksitet og aroma. Forget-Chemin anvender lige som de større huse, en stor andel af reserve vin i deres non-vintage for at sikre genkendelsen år efter år.

Thierry er en anerkendt innovatør, og han benyttes i mange sammenhænge indenfor champagne, på grund af sin store kompetence. Thierry var også en First-mover, med henblik på at lave vin i pagt med naturen og tager gerne skridtet videre hvis bæredygtigheden kan implementeres hele vejen, – dette indebærer f.eks at også blandingen i isbadet, der bruges til nedkøling ved degorgering, er bæredygtig. Thierry er med sin videnskabelige tilgang, et fremtrædende medlem af Viticulture Raisonnée, og La Haute Valeur Environnementale hvor vin fremstilles ud fra visionen, at vi skal fremstille vin efter metoder, der ikke hæmmer mulighederne i fremtiden.

Besøg Vingården med os:

champagne-Husets sortimentet