GRANDs CRUS de Champagne

De 17 grand crus forenet i én flaske

Der var engang en gruppe mennesker, der delte en fælles passion for enestående terroirs. Dette er ikke et eventyr, men en sand historie!

Gruppen består af 15 vingårde, hvoraf de fleste har lært deres håndværk af deres forfædre, og bærer alle en rig og kompleks arv videre.

De har en klar vision: at bruge styrken af en gruppe til at fremme deres land. De kommunikerer og bevæger sig fremad sammen, og skaber hvert år en unik årgangs-champagne kaldet ‘C17’ som en hyldest til de 17 Grand Cru-landsbyer, der indgår i den. Den første udkom i 2017.

Grand Cru de Champagne-betegnelsen angiver, at champagnen udelukkende kommer fra druer fra én eller flere landsbyer, der er klassificeret som Grand Cru.

Ud af 319 vinproducerende byer i Champagne er 17 klassificeret som Grand Cru. Af de 17 landsbyer, der er klassificeret som “Grand Cru”, ligger 11 på Montagne de Reims og seks på Côte des Blancs.

I 2017 kom idéen at skabe en fælles cuvée, der blander de 17 Grands Crus i Champagne – en historisk og virkelig ekstraordinær sammensætning i regionen. 

Så snart høsten er færdig, samler 15 vinbønder druerne fra hver af deres enestående terroirs til en mængde på 4000 kg.

En sand koncentration af passion! Vinen tappes i begrænsede mængder, udelukkende i magnumflasker, og altid som årgangsvin. Gruppen har valgt en magnum-flaske for dens lagringsegenskaber og den aromatiske udvikling, den muliggør.

ChampagneUniverset har adgang til C17 der pt kan købes i Vintage 2018 her i webshoppen, så længe lager haves. Ved forud-reservation kontakt os på kontakt@champagneuniverset.dk

et udpluk AF Grand Crus sortimentET