Champagne gastronomi

Når champagne og mad bliver til noget større

Champagne er mest kendt for, at være en drik vi finder frem, når vi skal fejre en begivenhed, men i Champagne-regionen ser franskmændene det helt anderledes! Man drikker champagne til alt hvad man indtager, og champagnen vælger man ud fra madens grundsmage som salt, bitter, sød, syrlig og umani.

Når det er sagt, er vi også i Norden begyndt at se nye muligheder i nydelsen af champagne, og kan godt finde på at servere en champagne i stedet for en god rødvin eller hvidvin – eller champagne til hele middagen! Det gælder dog stadig mest for de øjeblikke, hvor niveauet skal hæves fra ‘godt’ til ‘særlig godt’.  For champagnen taler sit sprog – den fortæller at middagen er ekstra lækker, og at dine gæster er særlig velkomne! 

Her finder du nogle menu-eksempler, og en anbefaling af hvilken champagne (og champagnestil) du kan servere til, for at sikre det helt rette champagne-match.

Husk: En flaske champagne på 75 cl. rækker til 8-9 glas.