Champagne til Aperitif

Stort set alt champagne egner sig til aperitif, da fylde og noter i champagne ofte er en oplevelse i sig selv. Vi vil påstå, at du ikke behøver andet til champagne end et smukt glas og godt selskab.

Benyttes champagne til velkomst (aperifit) udtrykker man endvidere, at man vil servere noget godt for sine gæster! Og så er det en nem drink at byde på – den skal blot køles og åbnes. Champagne som aperitif giver  plads til, at man optimere på  champagnes ‘udtryk’ – for eksempel, server en magnum, eller en spændende dekoreret flaske i guld – så vil gæsterne sent glemme deres besøg….

Alt champagne kan serveres med noget let saltet, og derved er salte snacks som chips, crackere og salte nødder et fint match.  

Vil du servere canapes eller småbider bør du nu begynde at tage hensyn til valg af champagne og ingredienserne i dine canapes. Lette canapes a la stenbiderrogn, rå laks, rejer og advokado og lign. er som regel sikre valg. Serverer du en ældre vintage champagne, kan du servere småbidder med  kantareller, ost, fiskemousse mv.  

Egnede ‘lette’ champagner til aperitif er ofte typer af ‘Tradition’ dvs. hvor alle 3 druer indgår. Dette giver både friskhed fra chardonnay-druen, frugt og let rundhed fra Meunier-druen og ‘body’ og fylde fra Pinot Noir-druen.