Champagne til dessert

Til desserten er det vigtigt ikke at servere en tør champagne, da den søde dessert vil få en brut (tør) champagne, til at fremstå meget syrlig.

Derfor anbefales en sødere champagne end de fleste ellers ville drikke. Det søde i desserten, vil få champagnen til at virke mere tør end den i virkeligheden er, og således vil oplevelsen af den lidt sødere champagne være meget bedre end mange umiddelbart tror!  

Udvalget af de sødere champagne er begrænset, men her er to gode bud på kvalitetschampagne:

Det klassiske valg

Champagne Demi-Sec, 45g restsukker.

Veuve Cliquot White Label med druekombinationen ca. 45% Pinot Noir, 35% Meunier, 20% Chardonnay, og har lagret i kælder i 3 år.

Kr. 419  (Pris v/ 6 stk Kr. 379)

Det festlige valg

Champagne Dry Sec, max 32g restsukker.

Lanson White Label med druekombination: 38% Chardonnay, 37% Pinot Noir, 25% Meunier, og lagret i kælder i 3 år.

Pris per stk kr. 429