Champagne til dessert & Kransekage

Kransekagen stammer fra 1700-tallet, hvor en dansk konditor, finder på at lave marzipanringe, dekorere dem med glasurstriber og stable dem. Kransekagen er forblevet en skandinavisk tradition, hvor kagen serveres til højtider som Nytår og bryllup.  

Til dessert og kransekage er det vigtigt ikke at servere en tør champagne, da den søde dessert vil få en brut (tør) champagne, til at fremstå meget syrlig.

Derfor anbefales en sødere champagne. Det søde i desserten, vil matche det søde i champagnen, og sammen virker matchet harmonisk. Det søde ‘neutraliseres’ og champagnen præsenterer nye smagsnoter som gør oplevelsen interessant. I mange champagner, vil noter af frugt og bær træde mere frem. 

Champagne blev oprindeligt drukket som Doux, med restsukker over 50g/L men i dag efterspørger man i høj grad de tørre champagne (brut og extra-brut). Nedenfor er  vores anbefaling til anledningen – Godt Nytår! 

Forget-Chemin - NECTAR32

Champagne Demi-Sec, 32g restsukker.

Champagnehuset Forget-Chemin har udviklet denne cuvée i samarbejde med ChampagneUniverset, med formål at præsentere en Demi-Sec champagne, der med sine 32g / L ligger lige i starten af kategorien Demi-Sec (32g-45g) og er perfekt til dig, som ellers ikke drikker sød champagne.

En kvalitetschampagne på alle 3 champagnedruer, sammensat fra 7 høstår, og produceret fra husets egne marker, fra de bedste landsbyer i champagne. Forget-Chemin er certificeret for bæredygtig landbrug og benytter ikke kemikalier. Den har laget i kælder i 3 år og frisk degorgeret i 2. halvår 2020.

Normalpris Kr. 379,- / Tilbud 339,- 

Moët & Chandon - ice IMPÉrial

Champagne Demi-Sec, 45g restsukker.

Ice Impérial er skabt til at blive nydt med isterninger i glasset. En champagneoplevelse der kombinerer fest og frihed, samtidig med at forblive tro mod Moët & Chandon husstilen. En stil som skiller sig ud ved en friskhed af frugt og elegant modenhed.

Denne Champagne er en udført på en blanding af over 200 crus, der blander kroppen af P​inot Noir med smidigheden af ​​Meunier og finessen af Chardonnay. Den har lagret i 18 måneder. 

Kr. 395,- 

Champagne Devaux - Créme

Champagne Demi-Sec, 35g restsukker.

Denne champagne fra Champagnehuset Devaux er udelukkende baseret på første pres sammensat af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay, og op  til 25% reservevine (hvoraf en del er forældet i fade).

Champagnen er velsmagende, glat og smigrende. Med en guldgul farve præsenteres eksotiske frugter og subtile vaniljetoner på næsen. En livlig, frisk mousse skifter mellem karamel og friske figner. En delikat fløjls champagne med en cremet finish.

Næse: Eksotiske frugter og subtile vaniljetoner

Normalpris Kr. 389,- / Tilbud 349,-

hele Sortimentet af demi-sec champagne