Champagne til deSSERT & Kransekage

Til dessert og søde sager er det vigtigt ikke at servere en tør champagne, da den søde dessert vil få en brut (tør) champagne, til at fremstå meget syrlig.

Derfor anbefales en sødere champagne. Det søde i desserten, vil matche det søde i champagnen, og sammen virker matchet harmonisk. Det søde ‘neutraliseres’ og champagnen præsenterer nye smagsnoter som gør oplevelsen interessant. I mange champagner, vil noter af frugt og bær træde mere frem. 

Viste du – at Kransekagen stammer fra 1700-tallet, hvor en dansk konditor, finder på at lave marzipanringe, dekorere dem med glasurstriber og stable dem. Kransekagen er forblevet en skandinavisk tradition, hvor kagen serveres til højtider som Nytår og bryllup.  

Champagne Devaux - Créme

Champagne Demi-Sec, 35g restsukker.

Denne champagne fra Champagnehuset Devaux er udelukkende baseret på første pres sammensat af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay, og op  til 25% reservevine (hvoraf en del er forældet i fade).

Champagnen er velsmagende, glat og smigrende. Med en guldgul farve præsenteres eksotiske frugter og subtile vaniljetoner på næsen. En livlig, frisk mousse skifter mellem karamel og friske figner. En delikat fløjls champagne med en cremet finish.

Denne champagne har fået 5 stjerner (af 5) af Vinavisen i November 2023! 

hele Sortimentet af demi-sec champagne