VERDENS første Champagnehus

En munks intuition - perfektion og elegance

Huset ‘Ruinart’ er ulig alle andre, inspireret af en munks intuition langt forud for sin tid.

Den 1. september 1729 startede Nicolas Ruinart sin første hovedbog dedikeret til “vin med bobler”, hvilket gav anledning til etableringen af det første champagnehuse nogensinde.

Hans onkel, en lærd benediktiner munk ved navn Dom Thierry Ruinart havde stor indsigt. Han forudsagde, at denne nye “vin med bobler”, der blev udviklet i hans hjemland og som de kongelige domstole i Europa elskede, var bestemt for en lys fremtid.

Oprettelsen af Ruinart-huset faldt sammen med oplysningstiden i Frankrig og den franske “art de vivre”. Her opstod i Frankrig en ægte kultur af alt godt og smukt, der favoriserede finesse og elegance, lys og det sofistikerede, det delikate og det sjældne. Og, Ruinart Cuvéerne fandt naturligvis deres plads.

Drevet af en konstant søgen efter perfektion og det absolutte, valgte huset druen Chardonnay, som den røde tråd for alle sine cuvéer – en dengang sjælden og skrøbelig druesort. 

Maison Ruinart har 8 km kældergange (crayeres) i Reims, som er optaget i UNESCOs World Heritage. Ruinart blev i 1963 købt af gruppen MHLV, som bla. også ejer Moet Chandon, Dom Perignon og KRUG.

BÆREDYGTIG UDVIKLING

Siden grundlæggelsen i 1729 har dette første champagnehus udformet sine usædvanlige vine ved at pleje rødderne til terroir og forfædres savoir-faire.

Bæredygtig udvikling er ikke kun bydende nødvendigt – for Ruinart, er det en kilde til innovation og kreativ inspiration, og mens Ruinart forbereder sig på sit fjerde århundrede, uddyber huset sit engagement i at bevare jordbunden, der er en kilde til liv, samt at viderebringe en hædret savoir-faire og kultur.