Champagnehuset Regis Poissinet
Biodynamisk Balance & Harmoni
Huset Poissinet er fra 1947. Familien ejer i alt 7 hektar, som omfatter 35 vinmarker beliggende i forskellige landsbyer med varieret jordbund af ler og kridt, i området Vallée de la Marne.
Med stor passion for naturen, begyndte Régis Poissinet, i en alder af 14 år, at interessere sig for vinproduktionen i familien samt dyrkning og vinificeringsteknikker anvendt i forskellige champagnehuse. Han studerede gamle og nye metoder, og deres indflydelse på vinstokke, druer og vin, vejede fordele og ulemper, og kom frem til sin egen konklusion.
Regis overtog produktionen i 2011 og siden har vinstokkene gennemgået en kulturel forandring. Dette betyder, at vinstokkene dyrkes med respekt for deres naturlige miljø, og deres balance i naturen, således at de endelig i dag, er i stand til at udtrykke karakter og rigdom fra deres terroir.
Den nye tilgang til både vinstokken og vin, er således et resultat af en lang transformation, der har ført til at alle 7 hektarer er organisk og biodynamisk dyrket.
Régis Poissinet og hans søn Maxime motiveres af en ægte passion for vin, en forståelse og respekt for de metoder og processer, der kræves for at producere fin champagne. Ved omhyggelig kontrol af hvert kar og tønde, tillader de vinens egen naturlige process.
Regis Poissinet’s brug af heste mellem vinstokke i markerne har intet malerisk over sig, men er en udvidelse af deres ræsonnement; at hestens arbejde er uvurderlig med hensyn til iltning af jorden især på stejle skråninger, der ellers er utilgængelige. Dette følsomme og magtfulde dyr bidrager også på sin egen måde til dynamiseringen af det dyrebare mikrobielle liv i jorden.