Champagnehuset LORIOT-PAGEL

6. generation, Bror & Søster

Champagnehuset Loriot-Pagel har rødder tilbage til år 1929 og drives i dag af Jean-Philippe Loriot og Alice Loriot. 

De er 6. generation, og meget stolte over at producere deres egen champagne, og være i stand til give dem, som besøger deres domain, muligheden for at opleve deres champagne. De ser det, at være winemakers, som noget dybt forankret i deres familie. 

De er tæt knyttet til deres engagement i vinmarkerne og gennem forædlingen til den færdige champagne. 

Vingården og deres marker ligger i landsbyen Festigny. De har 6 Hk fordelt på 35 marker,  hvilket giver frihed til at blende og skabe en unik champagne, fra den brede palette af valgmuligheder.

Loriot-Pagel champagne er primært skabt på druen Meunier, som er den bedste druesort i Festigny, blandt andet pga den lerholdige jord. Druen giver champagnen en rund og frugtig karakter, som kendetegner Loriot-Pagel champagne. 

Vingården er certificeret HVE (bæredigtig). Druerne presses og holdes separate fra mark til mark. Alt champagne lagres minimum 4 år, og minimum 7 år for vintage champagne. Når en champagneflaske tages op af kælderen, er den blevet ‘handled’ (drejet) 45 gange.  Huset er medlem af Club Trésors og producerer Special Club vintage champagne på 100% menuer.