Beskrivelse
Området Côte Des Bar
Denne sydlige del af Champagne, dækker 8.000 ha vinstokke plantet på jord bestående af kalksten, merl og ler, og producerer en fjerdedel af Frankrigs AOC-champagne.
Devaux har brugt bæredygtige vindyrkningsteknikker på ca. 100 hektar i flere årtier og er i process til at skifte til 100% økologisk vindyrkning.
Takket være vinavlernes store engagement stræber Devaux efter at forbedre hver årgang og hvert et jordstykke for at skabe champagner med stærk personlighed.
Classics, Grande Reserve er udelukkende baseret på første pres sammensat af af forskellige drue typer men primært Pinot Noir og ca 20% reserve vine (hvor af 50% er ældet i fade). Med aromaer af moden frugt, bliver man charmeret af denne champagne. Grande Réserve har en gylden gul farve. Næsen minder om blomsteraromaer forbundet med frugtagtige noter som fersken, og abrikos. Dens raffinerede, intense og komplekse gane har en finish med noter af Mirabelle blomme.
Næse: Moden frugt, hvid fersken, gul blomme
Gane: Fin og intens med delikat finish
Pairing: Fejring – Epikurisk måltid – Fornøjelse
Grøntsagssuppe, sort trøffelspåner
Terrine af foie gras og varm brioche og figenkompot
Frisk tartar med røget laks og frisk purløgfløde
Mørbrad escalope med fløde
Sweetbread med moreller
Oksemørbrad
Fricassee af porcini svampe
Champagne pocheret pæresalat, krøllet escarole, havsaltkiks, gedeostsky
Terrine fra gedeost, tørbrændt peberfrugt, arugula og sprøde sjalottløg
Vagtelæg med trøffelolie