Devaux

Pragt & Elegance - Hjertet fra syd, Coté des Bar

Devaux blev grundlagt i 1846 af brødrene Jules og Auguste Devaux men herefter administreret og præget af tre kvinder, der førte familiens vingård videre med bemærkelsesværdig entusiasme og talent.

Den første kvinde, Claude-Joseph Devaux (født Ducray), enke, blot 39 år gammel, grundlagde og administrerede huset ”Maison Vve A. Devaux” i Epernay sammen med hendes søn François-Auguste. Hans kone, Augusta-Maria Herbin, skulle blive den anden “Devaux enke”  i 1879. Hun var ansvarlig for vingården indtil 1895. DEVAUX-mærket blev hurtigt en succes. Ved århundredeskiftet eksporterede DEVAUX 75% af sin produktion til engelsktalende lande samt Tyskland og Rusland. I 1907, efter Charles-Auguste Devaux død, overtog den tredje “Devaux enke” Hussenot, tøjlerne og administrerede vingården indtil hendes død i 1951 i en alder af 80 år, hvorved man afsluttede den ekstraordinære histore om “Champagne enker” “. 

Den sidste i Devaux-rækken, Jean-Pol Auguste Devaux, var uden en arving. I 1987 betroede han fremtiden for Devaux – et brand med en prestigefyldt fortid og en spændende fremtid – til Laurent Gillet, præsident for “Union Auboise” – Groupe Vinicole Champagne DEVAUX

Devaux Maison blev for mere end 30 år siden overdraget til Devaux’ vinproducenterfamilier, og bruges idag rent kommercielt. De har alle engageret sig i en menneskelig bestræbelse baseret på samarbejde og høje kvalitetsstandarder.