Veuve ClicQuOt

Kvindeligt mod - Fransk Luksus & Raffinement

Champagnehuset Veuve Clicquot blev grundlagt i 1772 af Philippe Clicquot i Reims, Frankrig. Hans søn overtager forretningen, men dør i en tidlig alder. Hans hustru var blot 27 år, og efter et par ugers overvejelse beslutter hun at drive forretningen videre – en revolutionerende beslutning for en kvinde i denne tid. Enke Barbe-Nicole Ponsardin blev en af de første kvindelige forretningsledere i verden og gav champagnehuset sit navn: “Veuve Clicquot” (veuve = enke). Under hendes ledelse blev Veuve Clicquot en pioner inden for innovation i champagneproduktion.

Madame Clicquot introducerede flere teknikker, der revolutionerede industrien. Mest bemærkelsesværdigt var hendes udvikling af “remuage”-processen, hvor flasker vendes gradvist for at klare vinen og fjerne sedimentet, hvilket resulterede i en renere og mere sprudlende champagne. Denne metode anvendes stadig i dag i hele champagneindustrien.

Bla. kan Pepitren (den hullede træplade til flasker med huller i forskellig vinkel) tilskrives hende. Det var endvidere også Madam Clicquot der fik ideen til at skabe rose´ champagne med tilførelse af rødvin i stedet for hyldebær, som ellers var metoden i industrien. Benyttelse af rødvin blev hurtigt adopteret af andre champagnehuse.

Veuve Clicquot er også kendt for sin ikoniske “gule etiket”, som blev introduceret i 1877 og er blevet et symbol på kvalitet og luksus. Champagnehuset har gennem årene opnået stor anerkendelse for deres produktion af prestige-cuvéer, herunder den berømte “La Grande Dame,” som er opkaldt efter Madame Clicquot selv.

Vingårdens kældre i Reims, kendt som “Crayères”, er gravet dybt ned i kalkstensklipper og er en vigtig del af champagnehusets arv. Disse kældre er blevet optaget på UNESCO’s verdensarvsliste og giver optimale forhold for lagring af champagne.

I dag er Veuve Clicquot en del af LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) og fortsætter med at være en prestige champagneproducent. Huset er synonymt med elegance, innovation og tradition, og deres champagne serveres ved store begivenheder over hele verdenen.

Veuve Clicquots arv og innovative tilgang gør dem til en hjørnesten i champagneindustrien og et symbol på fransk luksus og raffinement. 

Køb Husets champagne

  • Champagne Veuve Clicquot Yellow Label – Brut

    Original price was: kr. 399,00.Current price is: kr. 375,00.