Beskrivelse
Côte des Bar, er den sydlige del af Champagne, og dækker 8.000 ha vinstokke plantet på jord bestående af kalksten, merl og ler, og producerer en fjerdedel af Frankrigs AOC-champagne.
Devaux har brugt bæredygtige vindyrkningsteknikker på ca. 100 hektar i flere årtier og er i process til at skifte til 100% økologisk vindyrkning.
Takket være vinavlernes store engagement stræber Devaux efter at forbedre hver årgang og hvert et jordstykke for at skabe champagner med stærk personlighed.
Coeur des Bar – HJERTET AF BAR
Denne champagne er 100% Chardonnay med et flertal af druerne fra Côte des Blancs, og 45% reservevine (fra 2008 til 2015 og hvor af en del er ældet i fade). Lys og gylden, dejlig rund, forfører denne cuvée med sin livlighed. Tilstedeværelsen af
Coeur des Bar’s, sort-hvide etiket, bærer konturerne af regionens terroir samt GPS-koordinaterne til Hameau de Villeneuve.
Næse: Frisk næse med citrus aromaer og subtile noter af bergamot og citronskal, fulgt af aromaer af kødfulde frugter og saftig hvid fersken.
Gane: Livlig , saftig og crunchy. Noter af vilde blomster og tørrede frugter. Finalen markerer sig med et strejf af tropisk frugt som klæder finish.
Pairing: Velegnet som aperitif eller til frokost.
Fisk og skaldyr samt kylling