Hvilken type champagne bør man servere til kransekage?

  1.  Extra Brut (meget tør < restsukker 6g/L)
  2.  Brut (tør 6 – 12g/L)
  3.  Sec (17 – 31g/L)
  4.  Demi-Sec (sød fra 32g/L) og derover

Hvor er kransekagen oprindeligt fra?

  1.  Tyskland
  2.  Danmark
  3.  Sverige

Hvornår holdt Dronning Margrete første gang sin nytårstale? 

  1.  1972
  2.  1982
  3.  1992
  4.  2002

Den royale Nytårstale går tilbage til 1880’erne. Hvad kaldte Christian den 9. sin Nytårstale?

  1.  Skåltale for champagne
  2.  Skåltale for Grønland
  3.  Skåltale for fædrelandet
  4.  Skåltale for kongehuset

Hvad forståes ved ‘Vintage’ champagne?

  1.  En champagne, der er blevet for gammel til at drikke
  2.  En champagne, man bør gemme og ikke drikke?
  3.  En champagne, som er produceret fra et specifikt høstår (årgangschampagne)
  4.  En champagne, som kommer fra en producent med navn VINTAGE

Ifølge forskere på Universitet i Reims, Champagne, hvor mange bobler er der i et glas champagne? 

  1.  1,000
  2.  100,000
  3.  1 million
  4.  56 millioner

Hvad kan glasproducenterne gøre for at optimere boblerne i glasset?

  1.  Producere et højere glas
  2.  Producere et tyndere glas
  3.  Ridse i glassets bund
  4.  Designe glasset på stilk

99% af alt champagne bliver produceres af 1, 2 eller 3 druestyper.  2 er mørke druer (Noir), hvilken af nedenstående er ‘Blanc’

  1.  Chardonnay
  2.  Pinot Noir
  3.  Meunier

Kan en årgangschampagne (vintage) indeholde reservevin?

  1.  Nej
  2.  Ja
  3.  Det bestemmer producenten selv, fra år til år

Champagne er et beskyttet navn. Man må skrive det på flasken når:

  1.  …der er bobler i vinen
  2.  …vinen bliver eksporteret
  3.  …man har lyst
  4.  …den er produceret i Champagne-regionen, og opfylder alle regelsæt
  5.  ….man fremstiller efter ‘champagne-metoden’

Champagne-metoden, er kendetegnet ved:

  1.  at man tilfører bobler, som i Cola, når den hældes på flaske
  2.  at hæve prisen til et minimumsbeløb 
  3.  at vinen tilføres et hemmeligt champagne-krydderi
  4.  at vinen gennemgår en 2. gæring, i flasken