Hvilken type champagne bør man servere til kransekage?
- Extra Brut (meget tør < restsukker 6g/L)
- Brut (tør 6 – 12g/L)
- Sec (17 – 31g/L)
- Demi-Sec (sød fra 32g/L) og derover
Hvor er kransekagen oprindeligt fra?
- Tyskland
- Danmark
- Sverige
Hvornår holdt Dronning Margrete første gang sin nytårstale?
- 1972
- 1982
- 1992
- 2002
Den royale Nytårstale går tilbage til 1880’erne. Hvad kaldte Christian den 9. sin Nytårstale?
- Skåltale for champagne
- Skåltale for Grønland
- Skåltale for fædrelandet
- Skåltale for kongehuset
Hvad forståes ved ‘Vintage’ champagne?
- En champagne, der er blevet for gammel til at drikke
- En champagne, man bør gemme og ikke drikke?
- En champagne, som er produceret fra et specifikt høstår (årgangschampagne)
- En champagne, som kommer fra en producent med navn VINTAGE
Ifølge forskere på Universitet i Reims, Champagne, hvor mange bobler er der i et glas champagne?
- 1,000
- 100,000
- 1 million
- 56 millioner
Hvad kan glasproducenterne gøre for at optimere boblerne i glasset?
- Producere et højere glas
- Producere et tyndere glas
- Ridse i glassets bund
- Designe glasset på stilk
99% af alt champagne bliver produceres af 1, 2 eller 3 druestyper. 2 er mørke druer (Noir), hvilken af nedenstående er ‘Blanc’
- Chardonnay
- Pinot Noir
- Meunier
Kan en årgangschampagne (vintage) indeholde reservevin?
- Nej
- Ja
- Det bestemmer producenten selv, fra år til år
Champagne er et beskyttet navn. Man må skrive det på flasken når:
- …der er bobler i vinen
- …vinen bliver eksporteret
- …man har lyst
- …den er produceret i Champagne-regionen, og opfylder alle regelsæt
- ….man fremstiller efter ‘champagne-metoden’
Champagne-metoden, er kendetegnet ved:
- at man tilfører bobler, som i Cola, når den hældes på flaske
- at hæve prisen til et minimumsbeløb
- at vinen tilføres et hemmeligt champagne-krydderi
- at vinen gennemgår en 2. gæring, i flasken