Champagne HATT & SÔNER

Lifetime experience

Hatt & Söner er resultatet af et unikt venskab mellem to familier, og et eksklusivt champagnebrand, der forbinder værdifuld arv og tradition med passion og innovation.

I begyndelsen af 1980’erne forelsker en skandinavisk forretningsmand sig i champagnerne fra den unge vinmager François Vallois – en tredje generations vinmager. Deres fælles kærlighed til champagne blev hurtigt til et dybt venskab. 

I 2012 fik huset sit nuværende navn ‘HATT et SÖNER’.  François Vallois er stadig i dag husets Winemaker dog sammen med sin datter Céline, som viderefører traditionen for champagne-vinfremstilling i tæt samarbejde med barnebarnet, Kristofer, fra Ruscon-familien, som har en brændende passion for at skabe et helt særligt champagnehus og helt unikke champagneoplevelser, ‘Lifetime experince’, intet mindre, og det får man med husets ‘Personal Vintage’ koncept – læs mere her. 

Vingården ligger i Vertus, Côte des Blancs. Vinmarkerne er omhyggeligt udvalgt og erhvervet blandt det mest ønskede område for Chardonnay; i Grand- og Premier Cru-landsbyerne La Côte des Blancs, hvor man dyrker den fineste drue af dem alle – Chardonnay. Med i alt mere end 50 parceller (de fleste aldrende 30+ år) bliver druerne fra hver enkelt parcel, presset og konserveret separat for at skabe identitet, oprindelse og sporbarhed tilbage til hver enkelt række af vinstokke.  Vinificeringsmetoden er baseret på princippet om at forme vinen efter de forudsætninger, som naturen giver os med hensyn til jord, vejr og egenskaber for hver specifik årgang. Hver af vinene har en identitet, langt fra standardiseringen af smag – skabt i krydsfeltet mellem himmel, jord og menneske. 

Huset fremstiller en grand cuvée range, som man finder her i shoppen, men vil man opnå en Lifetime champagne experience, så læs mere om allokering og mulighed for at sammensætte din egen vintage champagne. 

Vil du med til THE ULTIMATE EXPERIENCE den 17-18. november, der inkluderer: Personal Vintage tasting, 5-retters Winemakers Dinner (incl. 5 champagner) og overnatning på Hotel Nobis Copenhagen? Kontakt os for mere information.