DIT Champagne DNA

Bliv opmærksom på dine præferencer & stil

Der er meget som påvirker smagen af champagne.

Ud af ca 15,000 vinbønder i Champagne, producerer 4,000 af dem deres egen champagne  (heraf ca 340 champagne-huse). De fordeler sig på regionens 34,000 hektar jord, med varierende undergrund og miljøbetingelser.

Der produceres ca. 300 millioner flasker champagne om året. Det meste champagne smager dejligt, men hvad foretrækker du?

Nogle ved det ganske enkelt ikke, mens andre er helt bevidste om den stil, klassifikation, druekombination, landsby og dosage, de foretrækker.

Nedenfor kan du prøve at pejle dig ind på nogle generelle træk, som du kan gå efter. Din foretrukne kategori har fået en betegnelse (ædelsten), som du kan benytte når du skal søge efter den helt rette champagne her i shoppen.  

Vi tager et ganske forenklet perspektiv med udgangspunkt i duft og smag: 

Hvilken kategori går bedst med dine smagspræferencer?

  1. Friske hvide blomster, frisk frugt evt syrlige som citrus, en let og forfriskende drik =  Smaragd
  2. Søde citrusfrugter, lette stenfrugter som æble eller pære uden at blive syrlig, en længere og mere fyldig smagsoplevelse = Rubin
  3. Stenfrugter og modne frugter, dybere og længere smags der udvikler flere smagsvarianter undervejs = Safir
  4. Tørrede frugter, en svag sødme af brød, evt røget nuancer, en lang, interessant og mere kompleks smagsoplevelse = Diamant 

Overstående er blot en vejledning, og ganske overordnet. Champagne kan opleves meget forskelligt, og derfor virker denne vejledning måske ikke på alle.

Smagoplevelsen af champagne vil endvidere ændre sig meget, afhængig af om den nydes med snack, nødder eller mad.

Kilde for Aroma chart / media library www.champagne.com